Read Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera by Simon Dunstan Free Online


Ebook Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera by Simon Dunstan read! Book Title: Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera
The author of the book: Simon Dunstan
ISBN 13: No data
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 571 KB
City - Country: No data
Loaded: 2969 times
Reader ratings: 7.5
Edition: Admiral books
Date of issue: 2013
ISBN: No data

Read full description of the books:U svojoj knjizi SIVI VUK – Bekstvo Adolfa Hitlera, dvojica britanskih publicista odbacuju zvaničnu verziju Firerove smrti, po kojoj su on i Eva Braun izvršili samoubistva u bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945. godine. Umesto toga, oni ukazuju na brojne dokaze, koje su prikupljali više od pet godina, o tome da je na kraju Drugog svetskog rata ovaj par pobegao iz Berlina kako bi iznova započeo život u enklavi pod kontrolom nacista u fašističkoj Argentini. Hitler je lagodno i srećno živeo sve do 1962. i čak stekao potomstvo.

U podzemnom bunkeru u Berlinu 30. aprila 1945, pred najezdom pobedonosne sovjetske Crvene armije, Hitlerovi verni saradnici ubili su njihove dvojnike dobrovoljce – podoficira Vermahta i jednu glumicu „treće klase”! Tri dana ranije Hitler i Eva su potajno napustili bunker i ukrcali se u avion koji je sleteo u holandski grad Tonder, potom su drugim avionom stigli do Španije i tu se ukrcali u podmornicu koja ih je odvela do obala Argentine. Tamo su stigli upravo u trenucima kada su u Berlinu ubijeni njihovi dvojnici...

Knjiga koja je u Velikoj Britaniji odmah postala bestseler nazvana je po pseudonimu vođe Rajha – Sivi vuk – koji mu je, još 1943, radeći plan za evakuaciju, nadenuo njegov najbliži saradnik – Martin Borman. Borman je osmislio plan „dislokacije” najvišeg nacističkog rukovodstva iz Nemačke u Južnu Ameriku, za slučaj da se ratna sreća okrene protiv Berlina. Američki obaveštajci saučestvovali su u tom bekstvu kako bi zauzvrat došli do nemačke ratne tehnologije i do tvorca nemačkog raketnog programa – Vernera fon Brauna. Fon Braun je nakon propasti Trećeg rajha osnovao američki kosmički program i rukovodio njime!

Džerard Vilijams, istoričar i novinar, godinama je radio za britanske TV stanice Bi-Bi-Si, Rojters i Skaj njuz. Snimajući seriju dokumentaraca u Argentini, na godišnjicu Folklandskog rata naišao je na zanimljivu priču o Adolfu Hitleru. Tamo je upoznao mnoge ljude koji su bili sigurni da je Hitler pobegao iz Nemačke i da je živeo u njihovoj zemlji. Odlučio je da se udruži sa svojim starim prijateljem, piscem, snimateljem i fotografom specijalizovanim za vojnu istoriju – Sajmonom Danstenom. Ono što su otkrili, obojicu ih je prenerazilo. Postoji mnogo više dokaza o bekstvu vođe Rajha nego o njegovoj smrti.


Download Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera PDF Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera PDF
Download Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera ERUB Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera PDF
Download Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera DOC Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera PDF
Download Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera TXT Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera PDFRead information about the author

Ebook Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera read Online!


Reviews of the Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera


ARCHIE

Why do I need to write a phone number?

DARCEY

A hard, shocking, but extremely useful book that makes you think!

JAKE

There are some interesting pages

ISOBEL

This needs to be read to each
Add a comment
Download EBOOK Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera by Simon Dunstan Online free

PDF: sivi-vuk-bekstvo-adolfa-hitlera.pdf Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera PDF
ERUB: sivi-vuk-bekstvo-adolfa-hitlera.epub Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera ERUB
DOC: sivi-vuk-bekstvo-adolfa-hitlera.doc Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera DOC
TXT: sivi-vuk-bekstvo-adolfa-hitlera.txt Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera TXT